perjantai 22. lokakuuta 2010

Etuseinä - the Facade

Siinä se on. Melkein valmiina. Etuseinä. Kellarikerroksenkin puuttuva seinä on olemassa, mutta ikkuna tekemättä ja maalaamatta. Päädyistä puuttuu valkoiset tiilet ja toinen valkoinen pystykoriste puuttuu.

There it is. Almost ready. The facade. The missing piece of facade to the basement already exists, but it needs to be painted and I have to make the window for it.

torstai 7. lokakuuta 2010

Lundby

Tein eilen kirpputorilla aivan mahtavan löydön. Oikeastaan vein lahjoitustavaraa sinne, mutta päätin silti vähän vilkaista. Se kannatti. Löysin tämän Lundby-nukkekodin 5 eurolla! Katossa on parissa kohtaa pienet vauriot ja alakerran eteisessä seinässä pieni kosteuden jättämä läikkä ja lattiassa pieneltä alueelta pinta on vaurioitunut. Kaikki väliovet ovat paikoillaan ja muuntajakin löytyy. En uskalla tosin kokeilla sitä, kun näyttää aika vanhalta.

Annoin talon 3-vuotiaalle pojalleni ja taloon muutti sulassa sovussa Pingu kavereineen, Salama McQueen, Martti-hinausauto, Make-rekka ja Kake-rekka. Ainoa ongelma oli, että Martti ei mahdu portaista ylös. Onneksi äidin talon ulkoportaita sai lainaksi, kun ihan tuli itku, kun auto ei päässytkään ylös. Tunsin myötätuntoa, koska omassa nukkekodissani ei lapsena ollut portaita :(

I found this Lundby Dollhouse at flea market yesterday. It was a bargain - it cost only 5 euros! There are just few minor defects on wall, roof and floor coverings.
I gave it to my 3-year old son. Now Pingu and his friends and cars from the Cars- movie are living there all together.


Lundby





tiistai 5. lokakuuta 2010

Tossuja ja astioita - slippers and dishes

We made shoes in our club meeting last Sunday. I made these slippers. They try to look like traditional Finnish slippers that old men use -"Reinot". The beautiful dishes behind the slippers are ordered from Dolores. They are just the cutest dishes I have seen and they are perfect for Pigletton.
The bed (or mattress on the floor) is in Pigletton. Way too many books and albums to read - no wonder the construction is not progressing. It seems that these miniature builders do the same as the real size ones - they have more that one place they are building at the same time. My "workmen" are building the big Victorian - I suppose.

Teimme kenkiä nukkekotikerhossa viime sunnuntaina. Yritin tehdä "reinoja". Kauniit astiat tossujen takana on tilattu Dolorekselta. Ne ovat aivan täydellisiä Piglettoniin ja söpöjä kuin mitkä.
Patja lattialla on Piglettonissa. Näyttää olevan vähän liikaa lukemista eli ei ihme, että rakentaminen ei edisty. Vaikuttaa siltä, että minirakentaja tekevät samaa kuin oikeatkin eli tekevät montaa rakennustyötä samanaikaisesti. Minun "työmieheni" rakentavat isoa viktoriaanista - uskoisin.