maanantai 14. heinäkuuta 2008

Virkkauksia


Kuvassa samasta mallista virkkaamiani liinoja. Vas. oikealle:

  1. Gutermann silkkinen ompelulanka koukulla No 0.60mm
  2. Gutermann silkkinen ompelulanka koukulla No 0.40mm
  3. Seta Reale silkkinen ompelulanka koukulla No 0.40mm

Aika paljon pienemmäksi sain liinan tällä uudella lähes puolet ohuemmalla langalla. No 2 liinassa pylväiden korkeus n. 2mm ja No 3 himpun verran yli 1mm. Nyt alkaa liina vihdoinkin olla oikeassa mittakaavassa. No 3 paksuuskin on vain puolet No 2:sta enkä oo vielä edes silittänyt sitä.

Tässä kuvassa pienin liina vielä yksin ja mittakaavana 50 sentin kolikko.

Kiitos tästä mahdollisuudesta virkata näin pientä kuuluu Tiinalle, joka ystävällisesti osti ja lähetti mulle tuota Seta Reale -lankaa Kuopiosta. Enpä taida enää muulla langalla virkatakaan.

lauantai 12. heinäkuuta 2008

Emma portaissa


Emma on lahtenyt heti testaamaan uusia portaita.
Portaiden alapaassa auki levitetty paivanvarjo. Tassa kerroksessa on jalkalistoistakin osa ja kattolista paikoillaan.



Halli alkaa valmistua



Rose on lahdossa kavelylle uudessa hatussaan ja kasineissaan, jotka olen saanut NKEn salainen ystava swapissa Krizzelta. Paivanvarjo on tehty valmiista coctailvarjosta, johon liimasin paperin tilalle virkkaamani pitsiliinan. Halli alkaa olla jo aika valmis, vain jalkalistat ja kattolistat puuttuvat, niin ja valiovet.



Rouva on kovasti miettiliaan nakoinen ja on epahuomiossa pudottanut toisen hansikkaan.





perjantai 4. heinäkuuta 2008

Hall stand




Sain valmiiksi eteiseen tulevan hall standin. Mittoja olen ottanut nukkekotilehden ohjeesta, mutta muutoin otin mallia ihan oikeasta viktoriaanisesta hall standista vähän mukaillen. Käytin taas noita Tiimarin puuornamentteja. Pöydällä peilin alla on lautanen, johon jätettiin kävijän kortti, jos aiottiin tulla vierailulle myöhemmin.

Hannan koira ja kissa







Vaihdoin Hannan kanssa vauvanpeiton näihin kahteen suloiseen eläimeen eli kettuterrieriin ja raidalliseen kissaan. Koiruli on livahtanut nuuskimaan ruokasaliin. Eikös se näytäkin ihan oikealta koiralta? Uskomattoman lutuinen otus kerrassaan.









Kisuli on kiivennyt ihmettelemään uusia portaita. Mikä ihana vaaleanpunakuonoinen söpöliini tämä onkaan. Tää melkein kehrää ihan oikeastikin, vai onko se onnellisen omistajan hyrinää...