lauantai 20. joulukuuta 2008

Uusi kotiopettajatar

En voinut vastustaa kiusausta, kun näin tämän Tarun tekemän kaunokaisen. Sain vihdoinkin valmiiksi kotiopettajattaren uuden asun, johon kuuluu hame, pusero, bolero, vyö ja hattu. Pusero on oikeasti vain erilliset hihat ja etumus, ettei tule turhaan montaa kangasta päällekkäin. Materiaalina on silkki, jota ostin Helsingin Stockmannilta. Vaatteiden ohjeet on kirjasta Making and Dressing Doll House Dolls. Nyt osasin jo heti tehdä tarvittavat muokkaukset kaavoihin enkä siis joutunut purkamaan tai tekemään osia uusiksi. Vaatteet ovat myöhäisviktoriaanista tyyliä.

Victoria-neidillä on vielä matkatavarat mukana, jotka hän on nyt tuonut isäntäparin makuuhuoneeseen. Matka-arkku on vanha Hj. Jousi Oy:n kalvosinnappirasia (harmi, etteivät korut enää ole näin kauniissa rasioissa, vaan niissä muovisissa) ja hatturasia on Annelta saatu vanha pillerirasia, jonka päällystin paperilla, johon Lissu oli paketoinut synttäriswaplahjani (oli pakko säästää tämä kaunis paperi) . Valkoinen kahva hatturasiassa on nahkaa, jonka liimasin ja kiinnitin vielä parilla pienelle naulalla. Päivänvarjon olen virkannut ja liimannyt virkkauksen coctail-sateenvarjon "luurankoon".

1 kommentti:

hannajaleijona kirjoitti...

Aivan käsittämättömän upea opettajatar teille tuli! Tuo puku on upea kangasta myöten, hattu samaten ja varjo ja matkatavarat kruunaavat kuvan.