lauantai 14. huhtikuuta 2012

Antiikkiliike - Antique Shop

 Tervetuloa Antiikkiliikkeeseen! Tehtyäni kahvilan aloin taas haaveilla hattukaupan teosta. Katselin netistä valmiita kauppapienoishuoneita, mutta monikaan paikka ei lähetä niitä Suomeen :( Mulla on valmiina pienoishuone, jossa joskus oli mummon koti. Sen olen purkanut laatikoihin. Nyt sitten keksin, että teenkin tähän pienoishuoneeseen antiikkiliikkeen, johon saan kätevästi kaikki ylimääräiset itse tehdyt huonekalut ja minit sekä swapeissa saadut aarteet, joille ei vielä ollut löytynyt sopivaa paikkaa. Nyt kaikille löytyi paikka ja tarvittaessa voin napata ne muihin projekteihin jatkossa. Yksi hattukin pääsi myyntiin :) Aika monen esineen takana on tarina, joita kirjoittelen tähän nyt ihan omaksi ilokseni.
 Hääkuvat, käkikello sekä sohvalla oleva lapsen kuva ja näkymättömissä oleva sorsapäinen kävelykeppi on saatu Mummo-swapissa.

Kahviastiasto on ostettu Thaimaan matkalta vuonna 2002. Posliiniset ruokalautaset ovat Carrie Lavenderilta. Hattuteline pää on Krizzeltä Salainen ystävä swapista. Maisemataulut ja LP-levyt ovat Tellulta. Puiset säilytysrasiat ovat Gunvorilta synttäriswapista. Vaunut olen ostanut Lontoosta 2009 - ne pitäisi vielä muokata paremman näköiseksi.
Hattu on tehty Linnanneidolta saadusta silkistä. Hyllyiltä löytyy Tiinan tekemää keramiikkaa.
Sohva on yksi ensimmäisistä ikinä tekemistäni huonekaluista, samoin lipasto ja lasiovellinen kaappi. Myös kulmahyllyn olen tehnyt itse, mutta se on sentään 2000-luvulta eikä vuodelta 1997. Karttapallo on aikoinaan hankittu viktoriaanisen kirjastoon, mutta ei oikein sopinut sinne. Radion olen tehnyt Turun nukkekotikerhossa. Matto on ensimmäinen nukkekotikokoinen kanavapistoin tehty mattoni - vuosimallia 1997.
David-patsas on avaimenperän osa Firenzestä vuodelta 2009. Vanhat viktoriaaniset mainoskyltit seinällä ovat Lontoosta Linley Sambourne -museosta vuodelta 2010.
Viinilasit ovat lapsuudesta asti olleet minulla. Ne on otettu likööripullosta. Hopea-astioita olen liimaillut kasaan korunosista.
Sohvatyynyt olen saanut swapissa.
Nuket ovat Tarulta (Primadoll) ostetut.
Peili seinällä on pikkujoulupaketista, jonka sain työväenopiston kurssilla Terhiltä.
Vanha kalenteri on romujoulukalenterista JJ:ltä.
Wilma-tytölle ja kaupan omistajalle pitäisi tehdä vielä vaatteet. Nyt molemmat koikkelehtivat yöpuvuissa. Vanha herra istuu Christian Lundqvistin tekemässä keinutuolissa.
 Tämä oli kyllä kiva projekti tehdä. Erityisen mukavaa oli löytää paikka niin monelle esineelle, joka oli kauan maannut pahvilaatikossa. Niin ja mitään ei sitten tarvinnut ostaa tätäkään projektia varten.
 I have made one more room box. The box used to be Granma's room, but I have put it away. Now I wanted to have a shop and had an idea to make an antique shop where I could fit all my old furniture (mostly selfmade, oldest ones in 1997) and miniatures I have gotten from different swaps. I have collected these items over the years and there are many stories behind them. Some are from London, Florence and Bangkok.
Dolls are from Taru (Primadoll). They still need to be properly clothed. Now they are wearing night gowns. Welcome to my new Antique Shop (and remember: Nothing is for sale :)
Does it look like that it is possible to vacuum in this crowded room?

6 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Hei! Tulin tänne heti vastaamaan, kun näin sun kysymyksen. Käytän kukkien tekemiseen usein erilaisia paperinaruja. Ne ovat jotenkin elävämmän näköistä kuin monet ihan sileät paperit. Minulla on myös kokoelma erilaisia lävistimiä, joita useimmiten käytän. Olen keräillyt niitä vuosien varrella siinä toivossa, että ne sopisivat jonkin kasvin osien leikkaamiseen.
Kiva idea tämä antiikkikauppa sinulla.Siellä voi olla monenlaisia miniatyyrejä esillä ja sitten niitä voi "ostaa", kun löytyy sopiva projekti. :)

Heidi kirjoitti...

Todella hyvä idea tuo kauppa ja laittaa sinne "ylimääräiset" tavarat. Juuri itse omia tavaroitani ja materiaalejani katselin ja mietin, etten edes muista mitä olen kerännyt, kun ne on pusseissa ja mikä missäkin. Pitäisi joskus saada inspiraatio laittaa ne järjestykseen johonkin, mistä olsi helpompi sitten tarvitessa niitä etsiskellä. KAIKENLAISIA LAATIKOITA OLEN OSTANUT. MUTTA... hienosti vielä muistitkin mikä on peräisin mistäkin :O)

Lee Mar kirjoitti...

Hieno Antiikkiliike :)

Eija Luoto kirjoitti...

Jo vain on tämä keino hyväksi koettu täälläkin päin, Antiikki Liike Aito ja Kallis perustettiin ihan samoin aatoksin. Upeita tarvaroita on "myynnissä".

Alexandra kirjoitti...

Hallo ich entdeckte deinen Blog durch Zufall und bin nun regelmäßige Leserin und hab dich gleich bi mir verlinkt.

In deinem Antikshop sind so viele Sachen die ich gerne hätte :)

Ganz toll.

LG Alexandra

Joel kirjoitti...

Hi, Nice post. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me.

Thanks!

Joel Houston
JHouston791@gmail.com