torstai 26. kesäkuuta 2008

Sivupöytä valmis



Nyt sivupöytä on valmis ja paikoillaan. Tai no ovista puuttuu saranat, mutta se ei haittaa. Oon kyllä tosi tyytyväinen tuohon petsilakkaan (Tikkurilan Vanhan ajan maalit, sävy mahonki), koska antaa juuri sopivan kiillon eikä ole liian punertava, kuten mahonginsävy voi joskus olla. Pensseli pitää puhdistaa lakkabensiinillä, mutta sitäkin löytyi onneksi kotoa jo entuudestaan. Aika kauan tuo kestää kuivua ( nyt kuivunut yli vrk:n) ja täytyy kuvauksen jälkeen ottaa laatikot vielä auki, etteivät liimaannu kiinni. Laatikoiden kahvat olen ostanut ehkä 8 vuotta sitten Tukholmasta :) Ovinupit on kultaiset helmet, jotka kiinnitetty pienillä nauloilla.
Kukkapylvään lainasin kylppäristä ja pitää tehdä vielä parempi palmu sekä virkata pari sopivaa pitsiliinaa sivupöydälle. Tavarat myös hakee paikkaansa vielä, paitsi tuo kupu, jonka alla kukkia, kun se sopii tohon just eikä melkein. Kiitos Brita!! Ylemmillä hyllyillä Maija-Leenan tekemät ihanat lasilinnut.



keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Viktoriaaninen sivupöytä


Ostin viilupaketin Lahden markkinoilta ja sain niistä inspiraation tehdä uuden sivupöydän olohuoneeseen Piirongin lipaston tilalle. Olen mukaillut erään nukkekotilehden ohjetta, jonka olen saanut nukkekotiystävältäni. Lisäksi otin vaikutteita eräästä nukkekotikirjasta. Mittoja piti muuttaa aika paljon, koska alkuperäisessä ohjeessa sivupöydän syvyys olisi ollut yli 6cm ja korkeus huikea. Nyt syvyyttä on 4.5cm eikä sekään ihan pieneltä tunnu. Tuntuu, että lehden ohje olisi ollut 1:10 mittakaavaan tai sitten pitäisi olla kartanomaisen korkeat ja suuret huoneet.
Yritin laittaa mittakaavaksi 50 sentin kolikon, mutta eihän siitä tässä kuvakulmassa oikein hyötyä ole. Lasikuvun alla olevan kukka-asetelman olen myös saanut nukkekotiystävältä lahjaksi. Kuvassa sivupöytä on vielä petsaamatta, kahvat laittamatta ja peileissä suojamuovi päällä. Kokeilin muuten ekaa kertaa petsilakkaa ja nyt taisi löytyä mulle se oikea pintakäsittelyaine. Tarttui yllättävän hyvin myös sellaisiin kohtiin, joissa mielestäni oli liimaa ja väristä tuli tasainen, vaikka olenkin käyttänyt vaikka mitä puulajeja.

Materiaaleina on sitä Lahdesta ostettua viilua, valmiita listoja, laatikkojen sisus tehty hedelmälaatikosta ja sorvatut osat otettu Piirongin pöydästä, josta jo aiemmin olen käyttänyt osan yhteen toiseen projektiin.

perjantai 13. kesäkuuta 2008

Kylpyyn


Sain Miilalta NKE:n synttäriswapissa tämän kauniin posliinivartaloisen nuken. Nyt riiisuin nuken ja puin ylle aiemmin tekemäni korsetin. Aika ähellystä oli päälle laitto, mutta istuu kuin neitokaiselle tehty. Näin kaunista posliinivartaloa ei kannata piilottaa vaatteiden alle. Hatun alta paljastui liimaläikkä, jonka päälle liimasin hiuskiehkuroita, joita vähän parturoin nutturan yläosasta. Jotenkin tää tyttö muistuttaa Blair Waldorfia ja ne, jotka tietää kenestä on kyse ei voi pilkata :)

keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Reunapitsejä


Kokeilin virkata lisää reunapitsejä lakanapitsien kuvien mukaan. Kaikki kolme mallia essun pitsistä kaulukseen ja päässä olevaan pitsiin on otettu vanhasta vuoden 1969 kirjasta, jossa vain pitsien kuvat. En ois ikinä uskonut, että niidenkin mukaan vielä opin virkkaamaan. Oppia ikä kaikki.

tiistai 10. kesäkuuta 2008

Tarun nuket


Kuvasin kaikki omistamani Tarun nuket eli Rose (talon rouva), William (talon isäntä), Hermione, Jack (puutarhuri) ja vauva.

Pitsinen kaitaliina


Lahden markkinoilla kyseltiin suorakaiteen mallisia liinoja. Pakkohan oli heti kokeilla. Tää on lakanapitsimallista tehty. Harmillisesti näkyy noi pingotuksessa käytettyjen nuppineulojen kohdat, mutta eiköhän nekin saa häivytettyä. Näyttää ihan ok:lta prototyypiksi. Kaventamalla mallia vielä tästä sais vaikka lakanapitsiäkin nukkekotiin.


Tämäkin liina on sovellettu lakanapitsistä. Vaatiin vielä tuotekehittelyä, että saa symmetrisen. Maljakko peittää asymmetrian kyllä ihan kivasti.

maanantai 9. kesäkuuta 2008

Stetoskooppi


Tässä kuva tekemistäni stetoskoopeista. Jos joku jäi markkinoilla ilman, niin voin laittaa postissa tulemaan. Viestiä asiasta voi lähettää: tuunaus@wippies.com


sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Markkinaostokset




Eiliset markkinat Lahdessa menivät tosi hyvin. Sain myytyä pitsiliinoja todella mukavasti ja stetoskoopit suorastaan vietiin käsistä. Viimeisen mallikappaleen myin Ruotsiin.
Kuvassa omat ostokseni eli keinutuoli, vauvanukke, astiat, ruukkukasvi, kakkupapereita, puupalikat, nahkapaloja, viilua ja nukkekotilehti. Maria ja Esa antoivat viereisissä pöydissä myymässä olleilla tuollaiset kivat Disney-hahmot. Minä sain Mikin.
Laitoin jo Wooperilta ostamani astiat ja Krizzeltä ostamani kakkupaperit sekä tammisaarelaisen keinutuolin paikoilleen Mummon kammariin.

Tarulta ostamani suloinen vauva sain ylleen aiemmin virkkaamani myssyn ja pikkupöksyt, jotka eivät tosin näy kuvassa.

perjantai 6. kesäkuuta 2008

Lahden Miniatyyri-Markkinat


Huomenna ovat sitten kauan odotetut Lahden nukkekotimarkkinat. Itse menen myymään sinne virkattuja pitsiliinoja, kukkia ja stetoskooppeja. Pöytäni on No 24 ja löytyy luokasta 2. Tervetuloa!
Kuvassa yksi pitsiliinoista ja samanlaisia liljoja olen tehnyt myös, mutta valkoisena.