tiistai 3. helmikuuta 2009

Makuuhuoneprojekti jatkuu

Innostuin laittamaan makuuhuoneen kuntoon. Jo kauan se on tuntunut siltä, että kaikki ei täsmää. En vain ole saanut aikaiseksi tehdä uutta vaatekaappia ja onneksi niin. Kaikki sai alkunsa siitä, että tilasin vihdoinkin netistä pylvässänkyyn kunnon sorvatut pylväät. Ne olivat aivan liian suuret, mutta kun idea oli syntynyt, niin se piti toteuttaa. Kaivoin omista varastoista porraskaiteita ja leikkaa-liima-askarteletyyppisesti kokosin niistä uudet pylväät, jotka on tosi hyvät mielestäni. Sitten lähti vanhat lakat ja petsit vaatekaapista, josta jo aiemmin kuvia. Aamiaistarjottimellekin piti saada laskutilaa, niin piti tehdä pieni sivupöytäkin. Niin piti tilata se aamiaistarjotinkin Dolorekselta. Tuli muuten tosi nopeasti perille.
Tuolikin piti saada. Mallia otin Making Miniatures in 1/12th scale -kirjasta. Pohjana käytin Piirongin tuolia, jos lähti jalat ja lakat tietty myös. Päällistä en hionut, kun ajattelin laittaa siihen pehmusteen, mutta enpä taida laittaakaan. On parempi noin ja huivi peittää pinnan.





Nurkassa oleva hatturasia on saatu romukalenterissa Annelta ja päällystetty printtipalalla, jonka olin säästänyt Annelta saadusta mummoswapin emolahjan kääreestä. Siinä kun oli ihan täydellisiä haalistuneita ruusuja. Aika tarkkaan piti leikata ja pari ylimääräistä saumaa tuli, mutta on ihana.
Nyt tekis mieli kömpiä tuonne lakanoiden väliin nukkumaan. Luulen, että tämä huone on sitten valmis. Siis oikeasti. En kyllä melkein usko tätä itsekään. Lamppuja sinne ei tule, kun kynttilä tai öljylamppu saa riittää. Yhden taulun voisin vielä laittaa, mutta muuten tällainen "yksinkertainen, askeettinen" huone on aidompi viktoriaaniselle ajalle. Siitä askeettisuudesta voidaan sitten olla eri mieltä....mutta kyllä sitä nyt pakko oli vähän olla kukkia ja posliiniesineitä.

4 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Kaunis huone!Kaikki on just eikä melkein :)

Anonyymi kirjoitti...

Viihtyisä huone, aivan sopivasti pientä tavaraa viktoriaaniseen tyyliin!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana, ihana makuuhuone! <3

Eija kirjoitti...

Tulipa todella kaunista! Huone on tosi mukava ja tyylikäs!