lauantai 6. huhtikuuta 2013

Verhot - Curtains


Jahkailu sikseen, johan sitä on jo tehty yli kymmenen vuotta verhojen suhteen. Poimutuslautakin on ollut varmaan saman ajan ja nyt vasta kunnolla uskalsin kokeilla sitä. Tässä lastenhuoneen verhot. Eikä se nyt tosiaan niin vaikeaa ollut. Verhot on silkkiä, joka on kyllä ihana materiaali, jolla ei voi kuin onnistua. Liimasin päärmeet ja koristenauhan paikoilleen ja sitten verhot poimutuslautaan. Kevyesti silitin höyryraudalla ja annoin kuivua. Suihkautin verhot LV:n hajusteettomalla hiuslakalla (löytyi lähikaupasta). Kiitos vaan Ainolle ja Susannalle hiuslakkavinkistä. Nyt sitten verhotehdas pystyyn.

I have been planning on making curtains for my doll house more than ten years. Now I had the courage. I had even bought the pleater back then, but now I finally used it. Here are the curtains for the nursery. It was not hard at all. I used silk which is a lovely material with which one cannot go wrong. I glued the hems and picot on place. Used the pleater and steam-ironed the curtains lightly. Then I let them dry and sprayed them with non-perfum cheap hair spray from my local supermarket. Thank you Aino and Susanna for the tip to use hairspray. Now I only have to put a curtain factory.

6 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Ai miten hienot verhot! Munkin pitäis tehdä vielä muutamat, ja sitten olis tuo etuseinä johon tarttis tehdä toinen mokoma kuin huoneissa on nyt yhteensä... Onneksi ostin just uuden hiuslakkapullon. Samalla tökötillä saa muuten hyvin myös pyyhkeet ja muut tekstiilit muotoonsa. :)

krizze kirjoitti...

Ihanaa miten aktiivinen vaihde sulla on päällä taas :). Täällä on niin kiva vierailla hämmästelemässä uusimpia taidonnäytteitäsi. Stylet on verhot, kaikki kohdallaan, mutta ei mitään liikaa.

Kiitos myös asianomaisille hajusteettomasta hiuslakkavinkistä. Tulee tarpeeseen.

Nasu kirjoitti...

Kiitos! On flow- päällä Näitä verhoja varten tarviikin tehdä picot-nauha-tilaus. Toi hajusteeton hiuslakka oli uusi tuttavuus itsellekin.

Lotte kirjoitti...

Hienosti onnistuneet verhot! Lakalla saa kyllä hiukan tönkömmästäkin kankaasta kivat :)

Giac kirjoitti...

Hello Nasu,
They look terrific. You did a great job. I love the fabric you chose and the lace trim is just right.
Big hug,
Giac

Merja kirjoitti...

Ihanat verhot!
Samoin uo portaat ovat todella hienot.