sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Massailua

Virkkaamisen vastapainoksi oli ihan pakko tehdä jotain aivan muuta. En ole pitkään aikaan massaillut, joten kaivoin Angie Scarrin kirjan esiin ja tein banaaneja. Banaanit on tehty Fimosta ja vihreät ja ruskeat osat maalattu jälkikäteen akryylein. Myös banaanin sisuksen siemenet maalasin.

Olen jo pitkään suunnitellut mustikkapiirakan tekemistä. Tein sen Wooperilta ostamaani vuokaan, koska en halunnut peittää Leilukan kauniin keltaista vuokaa. Koska mustikanväristä sekoitusta jäi yli, tein vielä toisenkin piirakan, joka sopii paremmin viktoriaaniseen. Ninnan reseptillä tein rahkapullia. Taikina on siis Fimoa, jonka maalasin paistamisen jälkeen. Rahka on akryylivärillä sävytetty pikasiloitetta. Kääretortut tein aiemmin sävytetyistä jämäpaloista ja suolasin. Olipas kiva massailla näitä herkkuja.

4 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Kyllä on herkullisen näköiset leipomukset ja banaanit ne vasta upeat onkin!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa herkullisen näköisiä. NAM :)

Antonia kirjoitti...

Voisitko kertoa noiden rahkapullien ohjeen?

Nasu kirjoitti...

Moi Antonia!
Anteeksi, että vastaaminen on kestänyt.
Rahkapullien pullaosa on tehty Fimomassasta, joka on paistamisen jälkeen akryylivärillä pinnalta maalattu paistuneen näköiseksi. Rahka on pikasiloitetta, joka on värjätty tipalla keltaista akryylimaalia, jotta väri muistuttaisi sitruunalla maustettua rahkaa. Laitoin siloitteen pieneen muovipussiin, jonka kulmaan leikkasin reiän ja pursotin massan paikoilleen ja tasoittelin varovasti veteen kostutetulla sormella. Kun siloite oli kuivunut, niin lakkasin koko pullan Fimo-lakalla. Ohjeen olen alunperin saanut Ninnalta.